top of page

Verslagen van bijeenkomsten

Search
  • rmjschippers8

Bezoek High Tech Campus - ZENS & Philips Horticulture

Op vrijdag 23 juni 2017 stond er een mooie middag op het programma op de High Tech Campus in Eindhoven! In het onderstaande artikel lees je meer over deze activiteit.


Op vrijdag 23 juni (2017) stond weer een activiteit op de planning voor jonge ondernemers uit de Kempen, georganiseerd door ‘Young Entrepreneurs powered by OBGB’. Door deze groep van zo’n 20 ondernemers werden twee bedrijven op de High Tech Campus bezocht met roots uit de Kempen. ZENS wireless charging, opgericht door de broers Erik en Johan Plasmans, was het eerste bedrijf wat bezocht werd. Erik vertelde over de innovatieve producten die het mogelijk maken om smartphones draadloos op te laden, gebaseerd op inductie technologie. ZENS is duidelijk een pionier in deze markt.

'Inmiddels zijn de draadloze opladers van ZENS niet alleen verkrijgbaar als ‘powerbank’, maar zijn ze ook verwerkt in bureaus, lampen, keukenapparatuur, auto’s, en ga zo maar door.'

Naast deze toepassingen, zijn er volgens Erik nog veel meer mogelijkheden waarbij de producten van ZENS een toegevoegde waarde bieden.

“De afgelopen tijd zijn we druk bezig geweest met het ontwikkelen van een app waarmee medewerkers op grote kantoren alles op hun werkplek kunnen regelen vanaf hun smartphone, ook wel een ‘smart office solution’ genoemd”, vertelt Erik.

Dit werd gedemonstreerd: door de smartphone op het bureau te leggen, werd het bureau automatisch ingesteld op de juiste hoogte. Via de app zijn ook beschikbare werkplekken en werkplekken van collega’s inzichtelijk. 


Gewassen verbouwen met kunstmatig licht?

Roel Jansen, afkomstig uit Hapert en project manager bij het City Farming project van Philips Horticulture, legde de jonge ondernemers alles uit over deze nieuwste technologie om gewassen te telen. Met de ontwikkelde LED-technologie kan er het hele jaar duurzaam geteeld worden zonder daglicht. Roel legde uit dat deze technologie ook zorgt voor een hogere productie en een snellere groei van de plant door gebruik te maken van op maat gemaakte ‘lichtrecepten’, waarmee zowel de smaak als de kleur van de plant beïnvloed wordt. Door het proces zijn de gewassen veel langer houdbaar en wordt de kwaliteit beter gewaarborgd.


De inspirerende middag werd afgesloten met een borrel op de Strip, het café van de High Tech Campus.

29 views0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page