Over Young Entrepreneurs

Hoe is YoungEntrepreneurs ontstaan?
 

YoungEntrepreneurs is ontstaan vanuit de ondernemersvereniging OBGB uit de gemeente Bladel. Er bleek behoefte te zijn aan een aparte tak die gericht is op jonge ondernemers en young professionals, aangezien zij zich soms minder snel bij een ondernemersvereniging melden. Daarnaast bestaat OBGB inmiddels uit ruim 300 leden en bleek er ook behoefte te zijn aan een informeel netwerk bestaande uit jonge ondernemers die eens in de zoveel tijd bij elkaar kwamen. 

Een van deze jonge ondernemers, Ruud Schippers van JAMwerkt.nl, werd door het bestuur van OBGB gevraagd of hij interesse had om mee te helpen om een jonge ondernemersclub op te zetten. Hier had hij zeker interesse in, maar er is natuurlijk wel een breed draagvlak nodig om zoiets te beginnen. In januari 2016 zijn we dan ook eerst van start gegaan met een lunchbijeenkomst bij restaurant Divino in Hapert. Daar hebben we met een groep van zo'n 15 jonge ondernemers uit de Kempen het eerste jaar van YoungEntrepreneurs uitgestippeld en hebben we gekeken waar we juist wel en waar we geen behoefte aan hadden. Kernwoorden als informeel, laagdrempelig, kennisdeling en inspiratie vatten de ideëen voor het eerste jaar goed samen. 

Vandaag de dag is OBGB nog steeds de partij die de activiteiten van YoungEntrepreneurs mogelijk maakt, aangezien wij geen 'leden' hebben en ook geen vergoeding vragen voor de activiteiten die we organiseren. 

Jaarlijks zullen er twee of drie activiteiten georganiseerd worden. De eerstvolgende activiteit kun je hier vinden.  De organisatie van YoungEntrepreneurs, bestaat uit Sanne van Eijk, Frank Rooijakkers en Ruud Schippers. Mocht je vragen hebben, dan kun je hiervoor bij hen terecht door het contactformulier in te vullen. 

 
Klinkt het interessant? Sluit aan!

We leren graag nieuwe mensen kennen, dus sluit vrijblijvend een keer aan.